19 квітня 2019

Обласний семінар керівників МО вихователів шкіл-інтернатів

     17.04.2019 р. на базі КЗ «ЗОІППО» ЗОР відбувся обласний семінар керівників МО вихователів шкіл інтернатів з теми : «Формування життєвих цінностей і необхідних для успішної самореалізації компетентностей у вихованців шкіл-інтернатів». Керівник семінару – старший викладач кафедри РПЗСЖ Мінакова І.В.
   24 педагога взяли участь в обговоренні питань виховання здорової, творчої, компетентної особистості, громадянина України, носія національних цінностей, загальнолюдський, наукових, народних надбань, який зможе самовизначитися та самореалізуватися в майбутньому. Щиро та емоційно педагоги висловлювали своє патріотичне кредо щодо громадянського виховання. 
     Керівники МО поділилися досвідом роботи своїх освітніх закладів, щодо зазначеної проблеми . Ознайомитися з презентаціями можна тут.
   Серед методів і форм патріотичного виховання пріоритетна роль, на думку учасників семінару, належить активним методам, що ґрунтуються на демократичному стилі взаємодії, спрямованим на самостійний пошук істини і які сприяють формуванню критичного мислення, ініціативи й творчості. 
     В роботі семінару взяла участь Макаренко Т.М. – методист регіонального науково-методичного центру «Освіта та громадянське суспільство». Вона познайомила учасників з напрямками роботи Центру та запросила всіх небайдужих до співпраці.